Mail:contact@harasztieszter.hu Tel.:+3630111111

Bemutatkozás

eszter-fotoSokszor kérdezik a szülők, hogyan működik, miként hat a gyerekekre a pszichológiai foglalkozás. A terápiás folyamat során a gyerekek eljátsszák, lerajzolják, vagy szavakba, mesébe foglalják fantáziáikat, érzéseiket, és így a félelmetes gondolatok megoszthatóvá válnak és meg is szelídülnek. Az így megismert gyermeki világgal dolgozik a pszichológus, elemzi és feltárja a tudattalan kapcsolatot a gyermek belső konfliktusa és a viselkedésében megjelenő tünet között. A terápiás munka hatékonyságához elengedhetetlen a pszichológus és páciense közötti biztonságot nyújtó kapcsolat.

Ez a bizalommal teli és elfogadó légkör teremti meg a speciális kapcsolódást a gyerek és pszichológus között, aki a foglalkozások során feltárja a gyermek személyiségének rejtett tendenciáit, segíti ezek integrációját és ez által a megfelelő fejlődését.

Szülőnek lenni sokszor nagyon nehéz, minden nap új kihívások várnak ránk. Anyaként vagy apaként sokszor érezheti elveszettnek magát és teheti fel a kérdést „Vajon jól csinálom?” Ha elbizonytalanodik, útmutatásra vagy megerősítésre van szüksége szülőként, és szakmai segítséget keres, akkor forduljon hozzám bizalommal.